Vad som betyder något på riktigt

Körde bil och lyssnade på radio häromdagen. Inte P1 ska väl erkännas, utan något lite lättsammare. Jag kan därför inte garantera vetenskapligheten i den undersökning programledaren refererade till, men den var intressant.

Frågan var; vad avgör hur mycket dricks en servitris får? Servitrisen som skrev en smiley på kvittot fick utdelning, likaså om hon bjöd på en chokladbit när hon överlämnade notan. Att vara trevlig och serviceinriktad gick självklart också hem. Det visar sig också att servitriser som härmade kundens beteende uppskattades mer. Det tycker jag var intressant för visst är det så att servicepersonal som uppfattar min sinnesstämning och matchar den får mig att känna mig bättre till mods. Om det inte vore fredagskväll hade jag nu kanske orkat göra någon snygg koppling till spegelneuroner. Men nu ju är det ju fredag så jag går istället vidare på listan.

Det som placerade sig på första plats och som allra mest avgjorde dricksens storlek var…. trumvirvel – håll i er nu… om servitrisen hade stora bröst. Någonstans sitter Freud och skrockar nöjt “vad var det jag sa?” och jag undrar om jag slåss mot väderkvarnar.

image