Daily bits of imperfection

1407749713207

För en vecka sedan tog min månadslånga kurs i perfektionism via www.dailybitsof.com  slut. Överlag tycker jag att det var en rolig upplevelse och att det här sättet att lära sig saker både har fördelar och nackdelar.
Å ena sidan Å andra sidan

Kursen är smidig att anmäla sig till. Det går snabbt att läsa informationen och sen är det bara att läsa de dagliga mejlen som droppar in varje morgon.

Eftersom informationen är knapphändig är det svårt att på förhand veta vilka förväntningar man kan ha på innehållet.
Innehållet är välstrukturerat och pedagogiskt. Kursledaren har valt ut relevant material och sammanfattar den på ett mycket trevligt sätt. Under hela kursen finns källhänvisningar och länkar för den som vill fördjupa sig. För mig innehöll inte kursen någon ny faktakunskap, men det tycker jag inte heller man kan kräva. Kanske skulle ett bredare urval av material från fler källor ge en större träffyta? Jag vet faktiskt inte.
Kursen är gratis. Åh, vad jag gillar det! Här finns några som gillar att sprida kunskap i olika ämnen, som inte sitter med sina kort nära kroppen och tjyvhåller på information andra kan ha nytta av.

There is no such thing as a free lunch. När ett av de dagliga mejlen enbart handlar om hur jag kan göra reklam för kursen och jag även får förslag på hur jag ska skriva på Twitter reagerar jag som ett barn som blir tillsagd att borsta sina tänder.

De korta mejlen som kommer varje dag blir en påminnelse att ägna en stund att fundera kring ämnet. Det är en riktigt bra idé att ha en kurs där man blir påmind varje dag. Formatet bör gå att använda för att förstärka all form av inlärning. Mejlen var verkligen korta. Visserligen kärnfulla, men korta. Kurs? Nja, mer som tankar för dagen.
Förutom kursen i perfektionism finns massor av andra kurser i en rad olika ämnen, allt från rödviner till barn och sömnproblem. Jag sneglar redan på nästa kurs i ämnet Lean In. Jag hade gillat att få lite mer info om kursledaren. Vem är du som valt ut materialet och hur vet jag att du gjort ett bra urval?
Hemsidan är görsnygg. Den är verkligen snygg. Inga invändningar här. Upphovsmännen bakom Daily Bits Of kan sina grejer.